THE FUTURE IS GREEN

duurzaamheid

LA BUTTE AUX BOIS

Bij La Butte aux Bois staan duurzaamheid en milieubewustzijn centraal in alles wat we doen. We zijn trots op de initiatieven die we hebben genomen om onze impact op de planeet te verminderen en een groenere toekomst te bevorderen. Hier laten we u graag zien hoe wij ons inzetten voor een duurzame wereld.

Minder afval
Een van onze belangrijkste doelen is het verminderen van afval. We streven ernaar verspilling te beperken door zorgvuldig om te gaan met grondstoffen en producten.

Honing van eigen bijen
We dragen graag ons steentje bij aan de biodiversiteit, daarom hebben we onze eigen bijenkorven geplaatst. Onze bijen helpen niet alleen bij de bestuiving van bloemen en planten in de omgeving, maar produceren ook heerlijke, lokale honing, onze eigen “Le Miel du Ciel”. Hiermee ondersteunen we de natuur én bieden we onze gasten een puur en eerlijk product.

Bloementuin
Onze bloementuin is meer dan een mooie toevoeging aan ons terrein; het is een levendig ecosysteem dat bijdraagt aan de gezondheid van bijen, vlinders en andere insecten. We hebben gekozen voor een diversiteit aan inheemse bloemen en planten om een zo rijk mogelijke habitat te creëren.

Kruidentuin
Naast onze bloementuin hebben we ook een kruidentuin aangelegd, hier kweken we een verscheidenheid aan kruiden die we gebruiken in onze keukens. Vers geplukte kruiden geven onze gerechten niet alleen extra smaak, maar dragen ook bij aan onze 'farm to table' filosofie.

Farm to table
Wij geloven in de kracht van lokale en verse producten, daarom werken we volgens het 'farm to table' principe. We verstrekken onze ingrediënten zoveel mogelijk van lokale boeren en producenten. Dit zorgt voor verse, seizoensgebonden gerechten die niet alleen lekker zijn, maar ook de lokale gemeenschap ondersteunen en de ecologische voetafdruk verkleinen.

Non processed food
Onze gerechten worden bereid met verse, natuurlijke ingrediënten zonder toegevoegde kunstmatige stoffen, dit zorgt voor pure smaken en gezonde maaltijden die goed zijn voor zowel mens als milieu.

bloementuin
IMG_9923-2
boxed water

Schoonmaken zonder chemicaliën
Schoonmaken hoeft niet ten koste te gaan van het milieu. Wij maken gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmethoden en -producten die vrij zijn van schadelijke chemicaliën. Dit zorgt voor een gezonde leef- en werkomgeving voor onze medewerkers en bezoekers, zonder de aarde te belasten.

Tetra waterflesjes
Plastic afval is een groot probleem wereldwijd. Daarom hebben we besloten om over te stappen op tetra waterflesjes. Deze flesjes zijn volledig recyclebaar en verminderen onze afhankelijkheid van plastic aanzienlijk.

Houten sleutelkaartjes
We hebben de traditionele plastic sleutelkaartjes vervangen door een duurzaam houten alternatief. Deze kaartjes zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar voegen ook een warme en natuurlijke touch toe aan de ervaring van onze gasten.

Grote flacons in de kamers
Om het gebruik van plastic te verminderen, bieden we in onze kamers grote flacons met shampoo, conditioner en bodywash aan ter vervanging van de gebruikelijke kleine plastic flesjes.

Verlichting
90% van onze lichtarmaturen zijn LED-armaturen. Met LED-verlichting wordt aanzienlijk minder stroom verbruikt, wat de CO2-uitstoot vermindert.

Doe met ons mee!
Duurzaamheid is een gezamenlijke inspanning. We nodigen u uit om samen met ons bewust(er) te leven en te kiezen voor een groenere toekomst. Door kleine veranderingen in ons dagelijks leven kunnen we samen een groot verschil maken!

Bij La Butte aux Bois geloven we dat elke stap telt. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Receive the latest news

Subscribe To Our Newsletter

Nieuwsbrief